De MASkes

6 zelfbewuste vrouwen die

er staan voor alle vrouwen

Een greep uit het leven van de MASkes

Er komt een mailtje binnen.

~ Via onze vereniging in Zoersel hoorden we van jullie bestaan. Aan de hand van het keigoei-cdke, dat ik even leende aan mijn vriendin Griet en medeorganisator van onze bijeenkomsten, zijn wij het roerend eens om onze klasgenoten te verrassen met een optreden van jullie op die avond.

~ Vrijdag 27 april 2012 viert Toneelkring Ik Dien uit Muizen feest. We vieren 4 “maskes van onze toneelkring” voor 25 jaar of 40 jaar toneel spelen. We zagen jullie reeds aan het werk in Hoboken tijdens de Gouwdag van het Prov. Toneelverbond van Antwerpen. En graag zouden we op jullie beroep willen doen om onze feestavond meer kleur en inhoud te geven.

~ Hebben onlangs lovende woorden over jullie zangtalenten vernomen. Graag had ik wat info verkregen in verband met de kostprijs van jullie optreden en of jullie eventueel vrij zijn op 28.03.2012 om ons K.A.V ontmoetingsfeest te entertainen.

Informatie wordt uitgewisseld, data worden gecontroleerd, toegezegd als het kan. Vraagprijs wordt voorgelegd aan bestuursleden. Er volgen nog wat mailtjes om de details te weten: grootte van de zaal, podium, adres, uur, …
We zoeken het zaaltje en komen zo in verschillende uithoeken van ons land. We warmen ons op (in het beste geval is het er ook warm) tussen kapstokken en reservestoelen. Soms zijn we de verrassingsact voor de gevierden en sluipen we langs een achterdeur naar binnen.

We openen met 'Sois belle et tais-toi'. We schatten ons publiek in: zijn het lachers of eerder serieus? Mensen knikken, lachen, herkennen fragmenten uit onze teksten. Een traan wordt weggepinkt als onze leadvocal 'Is dit na wat het is…' zingt.
Relaties, mannen en vrouwen,... de MASkes brengen het leven zoals het is. Nooit lang getreurd, want het volgende lied wordt aangekondigd: ' Elke vrouw zal dit herkennen, het is een hel om door te gaan: vanavond naar een feestje... wat doen ik na toch aan?'
Na een uur intens luisteren en genieten komt het laatste nummer.  Het applaus volgt en wij genieten nog een lange tijd na. Mensen spreken ons aan, willen een kaartje, sponsoren ons. De feedback is steeds positief! Er komen mailtjes binnen na het optreden om dit nog eens te bevestigen:

~ Wij vonden het allemaal SUPER GOED!
~ De reactie van de leden die er waren was DIE MOETEN NOG EENS TERUG KOMEN!
~ Proficiat voor jullie zeer geslaagde optreden. 
~ Onze dames waren allemaal heel tevreden dat hebben jullie zelf kunnen aanvoelen.
~ De extra toets die jullie eraan toegevoegd hebben voor mijn afscheid is voor mij een onvergetelijke herinnering.
~ Dankzij jullie optreden is de opening van ons werkjaar super geslaagd het kan niet meer stuk.
~ Zeeeeer hartelijk dank. 

~ Voor de toekomst wens ik jullie nog heel veel inspiratie met jullie muzikale carrière!